Over ons

30 jaar Jan van Vlieland

Fietsverhuur Jan van Vlieland is het adres op Vlieland voor uw kwaliteit huurfiets. Al meer dan 30 jaar is Jan van Vlieland een begrip op het gebied van huurfietsen op Vlieland. Uw fietsen staan in de zaak, tegenover de aanlegplaats van de boot, voor u klaar. Tevens hebben wij een vestiging bij de jachthaven.

De nieuwste modellen van GIANT, GAZELLE, BATAVUS en SPARTA zorgen voor een comfortabele rit over ons mooie eiland. Bij een huurfiets ontvangt u een GRATIS plattegrond en GPS fietsroute.

Wie zijn wij

Onze missie is u de ultieme vakantiebeleving geven.

Wij willen u net zo laten genieten van Vlieland als wij dat doen en dan net een beetje meer. Met onze verschillende restaurants, hotel, fietsenverhuur, zeehondentochten, watertaxi en kledingzaak willen wij onze gasten zoveel mogelijk bieden voor die ultieme vakantie. Wij wensen u een fijn verblijf op Vlieland.

Klaas en Erik

Watertaxi

Snel en veilig in uw eigen tijd naar één van de Waddeneilanden Vlieland of Terschelling? Wij bieden snel en veilig vervoer over de Waddenzee.

Met onze snelle watertaxi brengen we u in c.a. 45 minuten van Harlingen naar één van de Waddeneilanden Vlieland of Terschelling en vice versa.

Zeehondentochten

Uw bezoek aan Vlieland is niet compleet zonder een zeehondentocht met onze supersnelle rubberboten (40 mijl p/u). U kunt u kennis maken met de natuur rondom Vlieland. 

Een ware belevenis voor jong en oud.

De schipper zal proberen om zo dicht mogelijk bij de robben te komen. U kunt de zeehonden zien genieten terwijl ze lekker liggen te zonnen op zandplaat De Richel of Engelschhoek bij Terschelling. Zeehonden zijn van nature nieuwsgierig en zwemmen vaak dicht bij de boot.

De zeehondentocht duurt ongeveer 45 minuten.